Den sista humorn

Humor och begravningar brukar, av uppenbar anledning, vara svårt att kombinera. Därför tycker jag att det är trevligt att låta mungiporna peka uppåt när man ser bilder från Carrie Fishers begravning. Det är många som har pratat om hennes humor efter att hon gick bort, men alla pratar ju väl om de döda när media är i närheten, så det är ju inte så konstigt. Men jag måste faktiskt erkänna att hon verkar ha varit en person fylld till bredden med den bästa typen av humor – att kunna driva med sig själv.

 

prosacBakgrunden är, om man ska citera Aftonbladet, att ”Carrie Fisher fick redan som 24-åring diagnosen bipolär, en sjukdom som ofta behandlas med läkemedlet Prozac. Hon var öppen med sin bipolaritet och skämtade ofta om den. New York Magazine skrev 2009 att Fisher till och med hade Prozac-formade klinkerbitar insprängda i köksgolvet i sitt hem i Beverly Hills.”

Spola fram till nutid, och på begravningen bär hennes bror Todd Fisher urnan med hennes aska, en urna formgiven för att se ut som ett Prosac-piller.

 

Nu kan du förhoppningsvis vila i frid, vår rymdprinsessa, nu när du fick det sista skrattet.