Gamla äpplen i en återanvänd korg

I dessa tider är det ju så populärt med återvinning. Allt gammalt ska återanvändas och antingen piffas till så att det ser nytt ut, eller bara dammas av och kallas retro. Det är verkligen en inställning som Apple har omfamnat med full kraft och entusiastiskt tjoande, i varje fall om man kastar en blick på vad det var som presenterades på det stora eventet tidigare i veckan. Det var verkligen återvinning i sin ädlaste form.

Man släpper två nya Iphone-telefoner, Iphone 6s och Iphone 6s Plus. De enda som kan vara överraskade över det är samma bilförare som varje år storögt och förvånat tittar på årets första snö och undrar vad den kom från. Och i år igen! Nya processorer, bättre kameror, ett par nygamla funktioner. Inget som inte Apple har återavänd från Iphone 6 kombinerat med vad andra telefontillverkaren har erbjudit de senaste åren.

 

Det kommer en ny Apple-TV. Eller ny och ny förresten, det är en vidareutveckling av deras gamla Apple-tv. De flesta skrattar dock gott åt att flera av nyheterna är lånade från den nio år gamla Nintendo Wii.

 

En jätte-Ipad kallad iPad Pro med en skärm på nästan 13 tum och med prestanda som en rejäl bärbar dator. Åter något som bara är nytt hos Apple, men säkerligen trevligt för Apple-folk som har känt på vad som erbjudits av andra tillverkare. Det blir knappast mer speciellt av att den kommer att kunna erbjuda ett fysiskt tangentbord.

Det blir riktigt komiskt av att en annan av nyheterna som visades upp och som är tänkt att användas tillsammans med iPad Pro är pennan Apple Pencil. En kraftfull liten sak som erbjuder funktioner som Wacom erbjöd för 4-5 år sedan. Det ska väl även tilläggas att Apples husgud Steve Jobs hatade pennor till datorer och tyckte att man borde arbeta aktivt på att få bort dem från datoranvändandet.

 

Apple Watch, vars försäljning enligt många rapporter har sprungit med ansiktet först in i en tegelvägg, kommer i nya färger och operativsystemet uppdateras. Wow.

 

Tyska Frankfurter Allgemeine konstaterade att ”Det var inget fyrverkeri, men det är sunda idéer”. Japp, de är sunda, och de är trygga eftersom de redan är väl beprövade, antingen av Apple själva eller av deras konkurrenter. Men det är trevligt att Apple tycker om återvinning.