Lättviktare som gör avtryck

Haglöfs nya serie produkter med beteckningen L.I.M. (Less Is More) riktar sig inte till mig, egentligen. Jag är inte någon vandrare, jag är löpare. Den här skon är, enligt tillverkaren åtminstone, en vandringssko gjord för snabba hiker. Jag tycker den känns som en lättviktssko för snabba löppass jag. Den sitter fint och den väger nästan ingenting, en sko väger 155g i UK5.

Jag har väldigt breda fötter, riktiga Kalle Anka-fötter, men det är inget problem för den här skon. Den är extremt följsam på foten. Även om skon blir blöt blir den inte nämnvärt tyngre, det finns inte så väldigt mycket stoppning som kan bli tung av vatten. Tå-häldrop 5mm är godkänt tycker jag.

Det som tiden får utvisa är om Asisc, som Haglöfs samarbetat med när de gjort den här skon, lyckats göra hälkappor den här gången eller om de traditionsenligt kommer att gå sönder i hälen långt innan resten av skon är uttjänt.