Opassande klädsel eller inte? Ja.

Jag antar att du känner till talesättet ”hur man än vänder sig har man arslet bak”. Jag antar att engelska BBC känner ungefär likadant, även om det i deras fall närmast skulle beskrivas som ”hur man än vänder sig har man brösten fram”.

Opassande klädsel?
Opassande klädsel?

Det handlar om sångerskan Rita Ora som var gäst i TV-programmet The One Show, iklädd vita byxor och vit kavaj. Opassande klädsel? Njäe, inte speciellt. Men det fanns det andra som tyckte! Inte mindre än 400 personer ringde till BBC och klagade på klädseln som ansågs opassande och för naken och så vidare. Efter en sådan folkstorm reagerar givetvis BBS, som bad om ursäkt med uttalandet ”Vi ber om ursäkt till de som tagit illa upp at Rita Oras klädval i gårdagens program. Om vi hade vetat om det hade vi bett att hon tog på sig något mer passande.”

Cher
”If I could, turn back time, I would still be fifty”

Lugnt så? Knappast. Nu träffade skiten fläkten från det andra hållet när folk som tyckte att BBC:s ursäkt var opassande och ryggradslöst. ”Ärligt talat, kvinnor har bröst, alla vet det, de är inte äckliga tabuobjekt.” Ingen fara, BBC rycker ut igen och visar att man inte bara har en ryggrad, man har två, för ursäkten till ursäkten blev att de inte tyckte att Rita Oras klädsel gick utanför det man kan vänta sig av en popstjärna och att gästerna får välja sina egna kläder. Man kan ju tänka sig hur de skulle ha agerat på en direkt fråga:

– Anser ni att Rita Ors klädsel var opassande, eller var den inte opassande?

– Ja.

Som sagt, hur man än vänder sig har man två bröst fram, två skinkor bak och två ryggrader i mitten.