Forza Horizon

Bara gasa

Hur populärt konsolrally är bland andra kvinnor vet jag inte, men jag är i alla fall väldigt förtjust i Forza Horizons arkadrally. Rent generellt verkar inte rally gå hem särskilt bra bland mina medsystrar. Å andra sidan verkar inte spel gå hem alls hos dem, åtminstone inte bland kvinnor över 25. Men det är ett annat problem.

Någon nämnde att det var för lätt, men om man tycker att det är för lätt kan man stänga av hjälplinjer, assisterad styrning och bromshjälpen. Fortfarande för enkelt? Höj svårighetsgraden på motståndarna och byt till realistisk styrning. Det borde räcka för de flesta, och räcker det inte för dig det kanske du tittar på fel spel. Du kanske trodde det skulle vara en ny Dirt? Själva Forza Horizon, som är väldigt mycket arkad och väldigt lite simulator, borde ha tipsat dig om att det verkligen inte är fråga om en rallysimulator, utan arkadrally.

Personligen är jag glad att det finns inställningsmöjligheter, att jag kan skruva på inställningarna så att det blir svårt men inte för svårt. Det är tillräckligt svårt för att jag ska svettas, kämpa och svära men inte så svårt att jag blir less och ger upp. I slutänden får jag känna mig lite duktig, och så småningom höjer jag nog svårighetsgraden ett litet snäpp igen. Men det blir först när jag börjat få grepp om tillvaron, när jag inte svär lika mycket och när jag inte behöver kämpa på samma sätt för att ligga bra till i tävlingarna.

Rallydelen av Forza Horizon är helt enkelt som gjort för halvbra konsolförare som mig. Att man dessutom kan rallyutrusta i stort sett vilken bil som helst, jag har ännu inte stött på någon jag inte kunnat använda som rallybil, är bara en bonus. Den roligaste har hittills varit en Subaru Ipreza, men Mitsubishi Lancer Evo 8 ligger inte så illa till på rolighetsskalan heller. Det kan mycket väl vara så att jag tycker rallydelen är underhållande eftersom jag inte knuffas med andra bilar, det är bara jag och specialsträckan. Alla misstag som görs är mina. Det är lite roligt att trängas och böka i tävlingarna i själva Forza horizon också, men det är i rallydelen jag får puls och blir svettig. Det är rallydelen som fått mig att vilja ha en handkontroll med inbyggda fläktar för att svalka händerna!