Grymt sinne för humor

Efter att sångerskan Whitney Houston gick bort skrev jag en inlägg om detta, men det är först nu som hennes gravsten har kommit på plats. Och jag kan inte låta bli att fundera över om inte någon någonstans har spelat ett grymt spratt. För att citera nyhetstexten:

Den tårdroppsformade gravstenen pryds av ett porträtt av sångerskan och inskriptionerna ”Rösten” samt ”I will always love you” (översatt: jag kommer alltid att älska dig”, en av sångerna Houston skrev in sig i musikhistorien med).

En tår och ett hjärta för att symbolisera sorg och kärlek. Men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det samtidigt är en grym symbolik, just i det här fallet. Varför? Obduktionen efter hennes död visade att hon avled efter att ha drunknat i badkaret påverkad av kokain och med dåligt hjärta. Droppen och hjärtat skulle precis lika gärna kunna symbolisera badkaret och hennes eget hjärta.

Jag vet att det är tänkt att symbolisera sorg och kärlek, fint så, men någon borde ha tänkt lite extra för att undvika klavertramp. För när det gäller gravstenar är det ju, som uttrycker säger, “hugget i sten”.