Bara en massa tyckande?

Glad påsk
  Glad påsk

Det var inte utan att jag drog på munnen när jag läste en blogg häromdagen, där en kommentator upprört tyckte att skribenten skulle sluta tycka så mycket i bloggen. Hur vore det med lite objektivitet, röt den förnärmade läsaren. Men nu är det en gång så att ledare, debattartiklar, recensioner och bloggar skiljer sig på en väldigt central punkt från nyhetsartiklar: de är fulla av åsikter!

De till och med ska vara det. Deras syfte är att argumentera för en ståndpunkt eller en åsikt, och det finns inga krav på objektivitet. Det finns inte ens några krav på att de ska vara faktamässigt korrekta heller. Det är faktiskt inte olagligt att ha fel, eller att ha en faktamässigt dåligt underbyggd åsikt. Det enda man inte får är bryta mot är:

Tryckfrihetsförordningen

Yttrandefrihetsgrundlagen

/Glad Påsk