Färskt inte alltid godast

ko
En ännu inte hängmörad ko

Läste någonstans en orolig fundering om att köken skulle bli ännu mer kött-nördiga nu efter hästköttskandalen och börja med öppet kök/slakteri. Men det är ingen risk att vi kommer att få träffa kossan på bakgården först innan hon slaktas och blir biff, eftersom det godaste köttet behöver möras i två veckor för att bli fint. Däremot är det bra att svenska konsumenter äntligen börjar få upp ögonen för att billigt inte alltid är gott eller bra. Det är väldigt bra att folk börjar förstå att det inte fungerar att alltid jaga det lägsta priset och ändå inbilla sig att man får den högsta kvalitén. Du får, enkelt och simpelt, det du betalar för. Kvalité kostar. Det är samma princip som styr allting annat. Du får inte en Porsche för priset av en normal Fiat, om det inte är något seriöst fel på Porschen. Så enkelt är det.