Brottningen ut ur OS

Så länge beskrivningen ”Grekisk-Romersk Lottning” stämmer bättre på stilen än dess officiella namn kan de gott förvisa den sporten ut i kylan. Fribrottningen skulle gott kunna få vara kvar men de dras en gång för alla med den black om foten som nu ”Grekisk-Romersk Lottning” är, de är två sidor av samma mynt och det myntet kastas ut nu. Om de inte gör om sporten och gör den begriplig igen. Gör den rolig att båda utöva och titta på. Gör den mindre korrumperad, mindre skandalös. Andra sporter har gått samma väg, av ungefär samma anledningar. De har varit obegripliga eller inte tillräckligt publikvänliga och då har de åkt ut. Brottningen bör inte förvänta sig någon specialbehandling bara för att det handlar om brottning. De bör lyda under samma regler som resten av de olympiska sporterna. Bågskyttet togs upp av SVT som ett exempel, de ställdes inför samma val: förändras eller åk ut. De valde förändring. Det ska bli intressant att se vad brottningen väljer.