Hårdplasthelvete

blodpuddingFör det mesta är jag en glad person, men det finns en del saker som kan göra mig så arg att jag är beredd att slita fram en kniv och bli riktigt otrevlig. Å ena sidan kan jag förstå att man kapslar in stöldbegärliga saker i ett hölje av förhatligt hermetiskt tillsluten hårdplast. Det är begripligt, om än fullständigt förhatligt eftersom det är snudd på omöjligt att öppna de nedrans förpackningarna när man kommer hem. Förpackningen fortsätter nämligen att vara det den designades för, nämligen svåröppnad, när man kommer hem. Men att man förpackar stöldbegärliga saker i den sortens förskräckliga förpackningar kan jag ha förståelse för men vilket stolpskott var det som kom på att trycka in blodpuddingen i en likadan förpackning? Ingen människa vill väl stjäla den?!?

Det är nämligen struntprat att det skulle vara enkelt att trycka ut blodpuddingen ur hårdplasthelevetet. Jag vet att jag inte är ensam om att tillslut bli rasande, slita fram en kniv och gå lös på förpackningen med brutalt våld. Frågan är bara hur många ofrivilliga skär- och stickskador som uppkommit egentligen på grund av idiotisk förpackningsdesign? En sak är säker i alla fall, jag drar mig för att köpa en idiotiskt förpackad produkt och i valet mellan två i övrigt likvärdiga produkter köper jag den jag tror mig bli minst förbannad på, dvs den som är förpackad i en smart och lättöppnad förpackning.