Ögonblicket vi aldrig glömmer

rasmus-elm-kroente-schwedens-aufholjagd_31655[1]Det finns de som försöker förklara vad som hände igår, som försöker analysera och dra slutsatser. Men ibland kan man inte göra det. Det finns något, i idrotten såväl som idrottarna, som vägrar låta sig analyseras. Spelet är inte över förrän slutsignalen gått.

Ligga under med 4-0 mot ett av världens bästa lag och vända till 4-4 finns inte. Ska inte finnas. Jogi satt blank i ögonen och såg det ofattbara inträffa. Tyska landslaget stannade, såg sig förvirrat omkring och såg minst sagt yrvakna ut. På en halvtimma hade matchbilden vänt och mot slutet var de vassaste chanserna Sveriges. 4-4 (3-0, 1-4) är helt otroliga siffror, hur man än vänder på dem. I alla fall på den här nivån, Sverige mot Tyskland i Tyskland. Sen kan ju tyskarna fundera på hur det hade gått för dem om matchen hade varit tio minuter längre, med tanke på glöden i de svenska spelarnas ögon och hur långt bak på hälarna det tyska försvaret hamnat.