Drastisk diskret liten åtgärd

280004765_99d927fbf2_zDen ekonomiska krisen rullar vidare i Grekland. Till en början tyckte i varje fall jag lite synd om befolkningen eftersom staten verkade ha misslyckats så fullständigt med allting. Den sympatin har kontinuerligt upphört, och har nu fullständigt försvunnit. Jag kan helt enkelt inte tycka synd om ett folk som generellt vägrar betala skatt, vill gå i pension tjugofem minuter efter att de har gått ut skolan, och som för en desperat kamp mot staten för att behålla en livsstil som har dragit landet till ruinens brant och halvvägs över kanten i stället för att gå samman och hjälpas åt.

Nu har det dykt upp ytterligare ett argument till att inte tycka synd om delar av befolkningen, och nu börjar jag faktiskt tycka mer synd om grekiska staten som måste dras med en sån befolkning.

Pensioner till döda greker stoppade

Grekiska myndigheter har stoppat utbetalningar av pensioner och annat stöd till 200 000 bidragstagare. Många av dem som fått pension är döda.

Den omfattande åtgärden att stoppa statligt stöd till bidragstagare som är fuskare eller avlidna invånare sparar den grekiska staten motsvarande 7,1 miljarder kronor. Fusket upptäcktes vid en specialgranskning av pensioner och andra sociala förmåner. Kontrollen inleddes i september i fjol och sattes i gång då man fattat misstankar om att det i pensionsregistret fanns fler än 9 000 invånare som hade fyllt 100 år. En enkel samkörning med register avslöjade mycket av fusket, som beräknas röra omkring två procent av landets elva miljoner invånare.

Källa: SvD

200 000 lögnhalsar som i praktiken stjäl pengar från staten. Jag tycker den grekiska staten ska samköra lite fler register och gräva lite djupare, det finns säkert mer att hitta.