Gräva brons i Tyskland

Sommar, och värmen ligger som nästan fysisk gelatinliknande uppenbarelse över Stockholm. Man får gräva sig fram genom värmen om man vill komma någonstans. Det är fotbolls-VM på TV. Det har sett lite tveksamt ut men än så länge går det bra för Sverige, vinst i första matchen. Än så länge är det inte speciellt mycket fotbollsfeber ute på stan, men om bara våra blågula krigare lyckas ta sig vidare kan fotbollen bli lika het som sommarvärmen. Vafalls, är detta skriver sommaren –94 när Sverige till slut lyckades ta brons efter flera underbara fotbollsnätter där halva Sverige satt och tittade på fotboll till tidiga morgonstund? Nix, den här gången är det fotbolls-VM i Tyskland och det är damerna som har tagit gräsmattan i besittning. Men med tanke på hur många andra likheter det är med den smått magiska sommaren –94, får vi önska oss en repris även resultatmässigt?

 

hela-laget-klart[1]