Ankor och konsten att skälla på rätt träd

Jag satt och kikade på DN’s hemsida om en tidningsanka, och kikade som hastigast på en del av kommentarerna. ”Skärpning DN” förefaller motiverat, om man inte läst mer än ingressen och det är nog så långt läskunnigheten bland näthatarna sträcker sig också.

Läser man hela artikeln framgår det med all önskvärd tydlighet att Tranås Tidning gått på en blåsning och publicerat en artikel som inte hade någon faktagrund. Den smög sig in i TT (Tidningarnas Telegrambyrå) och därifrån in i riksmedierna.

När DN väl köpte artikeln misstänker jag att de ansåg att den redan borde vara kollad, åtminstone av tidningen som publicerade den och förhoppningsvis av TT som beslutade att vidaresprida den. Är det någon som ska skärpa sig är det väl först och främst Tranås Tidning och i andra hand TT som trots allt har ett stort ansvar genom sin täckning och genomslagskraft.

Skäll på rätt träd nästa gång, det känns mindre kretinskt och lågpannat.