Darwinismen fungerar

Så har ytterligare ett fenomen dykt upp, där det finns utövare som genom sitt blotta agerande visar att darwinismen fungerar. Eller som beskrivningen lyder för det så kallade Darwinpriset:

Darwinpriset (på engelska Darwin Awards) är en årlig utmärkelse som tilldelas den eller de som förmodligen förbättrar mänsklighetens genpool genom att oavsiktligt ta livet av sig eller steriliserar sig på ett utomordentligt klantigt eller idiotiskt sätt.

I det här fallet (hoppsan, ofrivillig ordvits) handlar det som planking. Man skulle kunna tro att det handlar om snyltarna som åker gratis på bussar och andra kommunikationsmedel, men planking handlar om att fotograferas liggandes platt på magen på ovanliga platser. Oskyldigt kan tyckas, och det är det ju också, ända tills det kommer någon förtjänstfull aspirant till darwinpriset som kommer på den ljusa idén att försöka “planka” på ett balkongräcke på sjunde våningen.

Och självklart lyckas medierna ge Facebook en släng av sleven också.

Föll offer för ny Facebook-trend