Det dväljs mystiska ting under ytan

Foto: Hanna HargeDet är nästan som på den gamla tiden med mystiska tingestar som rör under vattnet i Stockholms skärgård. Det började med det mystiska fotografiet av någonting oidentifierat som upptäcktes i Baggensfjärden. Och genast gick det stora larmet, i vart fall i medierna. Mystiska ubåtar var tillbaka, och den här var nästan hundra meter lång (enligt vissa bud) och hade ett litet torn. Vilka kunde det vara den här gången månntro? Mystiska utrikiska militärmakter som vill invadera svenska stugor? En privat ubåt? Men ingen åsikt, oavsett hur spännande, kan ju passera utan att det dyker upp andra bud på vad som bokstavligen dök upp i fjärden. Det är ett isflak med en infrusenbrygga på! Det är ett avloppsrör!

Varför kan vi inte bara göra som förr i tiden: strunta i om det är korrekt utan konstatera att det är en hundra meter lång mink och bomba skiten ur hela Baggensfjärden?