TV4, hur inkompetenta kan ni bli?

Det är inte speciellt ovanligt att jag retar mig på journalister, men idag blev det något av ett rekord när TV4 för en gång skull hade ett reportage om datorspel trots att det inte handlade om något våldsdåd som media vill skylla på datorspel.

Det är nämligen Starcraft II-mästerskap i Stockholm, och några av världens bästa spelare har kommit hit för att göra upp på yttersta elitnivå.Dit skickas journalisten Agnetha Bäckström. Hon är måhända en duktig journalist i vanliga fall, men här hamnade hon så långt borta från sitt kunskapsområde att det rena förolämpningen mot e-sport. Hon går ut i stor stil.

De hälsas som rockstjärnor här inne, i vad som måste vara datornördarnas paradis.

Sedan hamnar Jeffrey “Sjow” Brusi på andra sidan mikrofonen, och karln har verkligen en ängels tålamod. Det ska tilläggas att han är en av Sveriges bästa Starcraft II-spelaren och har bland annat vunnit EM-finalen i Starcraft II.

Sjow: Jag över mellan noll till tio timmar, jag snittar väl på sex timmar kanske.

Bäckström: Hur har du tid med det, jobbar du inte?

Sjow: Det här är mitt jobb faktiskt.

Det skulle vara kul att höra samma upplägg inom TV-sporten.

Välkomna till Råsunda och denna viktiga landskamp mellan Sverige och Spanien, detta fotbollsnördarnas paradis. Jag står här bredvid Ibra, eller Zlatan Ibrahimović som han egentligen heter. Hur har tid att sparka boll flera timmar varje dag, jobbar du inte?

Nu ska jag tillägga att det faktiskt inte behöver vara Bäckström som är ett nedlåtande spån. Det kan mycket väl vara så att hon har gjort det bästa av situationen, men blivit utkommenderad av en redaktör på ett uppdrag hon passar lika bra att göra som att skicka en militant vegan till ett charkuteri. I så fall är det redaktören och inte Bäckström som är ett inkompetent spån. Oavsett hur läget ligger anser jag att reportaget är en förolämpning mot seriöst utövad e-sport och dess dedikerade proffsutövare, samt att det finns minst ett inkompetent spån på TV4-nyheterna.