Inget är som en gemensam fiende

Det följer ju en lång tradition att kristna och muslimer inte är speciellt glada i varandra nere i de sandigare delarna av världen. Men nu kanske de kan bli lite mer sams och komma lite bättre överens tack vare att de har fått en gemensam fiende. Och inget enar ju som en gemensam fiende. Nu kan de göra gemensam sak mot tv-programmet Top Gear från brittiska BBC. Japp, ett bilprogram.

Jeremy ClarksonI programmets julspecial, som visades på BBC i julhelgen, körde de från Bagdad till Betlehem. Det i sig var väl helt okej, men de tre programledarna Jeremy Clarkson, Richard Hamond och James May iklädde sig var sin burka. Det fick många muslimer att höra av sig till BBC för att klaga. Men de kristna då? I slutet av programmet klädde programledarna ut sig till de tre vise männen för att efterlikna Jesu födelse. I krubban låg Top Gears version av den nyfödde frälsaren – en baby-Stig, programmets hemlige testförare. Nu gick de kristna i taket.

Jag måste erkänna att det är ganska skickligt att lyckas reta upp både muslimer och kristna samtidigt.