Vintersimulator inomhus

Vilken sorts vintermänniska är du? Är du den som när någon säger "vinter" direkt tänker på snöbollskrig med ungarna, vintervit natur med snötyngda träd, snö som knarrar under fötterna och isrosor på fönstren? Vad gör du här i så fall, gå ut och sätt dig i en snödriva och njut! Om du inte redan sitter i en snödriva eller fastkörd buss och redan njuter, och läser det här på en sån där bärbar IT-manick. Då är du ursäktad.

Husse, jag har ett julklappskurr til dig.Om du däremot associerar vintern med hackande tänder, ryggskott av all snöskottning och att bilen inte startar så kan det verkligen vara bättre att sitta inne i stugvärmen vid datorn. Men man behöver ju faktiskt inte gå ut till snögubbar och isfläckar för att uppleva vintern. Det finns många sätt att uppleva allting som har med vinter och jul att göra inomhus.

  • Köp ett par jättedyra handskar och kasta bort dem. Det besparar dig omaket att gå ut och tappa dem.
  • Frosta av frysen enbart med hjälp av en isskrapa.
  • Tejpa fast en femkilos hantel på en spade och lek snöskottning i vardagsrummet.
  • Bryt sönder okokt spagetti som du trampar in i mattan så slipper du skaffa en gran och få granbarr i mattan. Är du en riktig tuffing använder du häftstift, och det sparar ju på maten också.
  • Sätta på sig en randig tröja och träna på att säga "alli-pappa-pappa-pappa-padia-a-a-a-a-a-a-alli-pappa-pappa-pappa-padia" riktigt snabbt och springa runt som en galning i lägenheten/huset så att du också kan driva alla omkring dig till vansinne på julafton.
  • Använd nya skor som knarrar när du går.
  • Stoppa påsar med djupfrysta ärtor under tröjan.
  • Häll ut citronsaft för att uppleva snödrivornas gula fläckar även inomhus. Om du inte är hundägare förstås, då kan du ju få den äkta nyansen av gul snö alldeles gratis.
  • Använd extremt välsmorda rullskridskor för att härma vinterunderlag på parkettgolvet.