Äntligen fredag…

Äntligen är det fredag och dags att titta lite i backspegeln. Till att börja med tittar vi ända tillbaka till 7 september, och ett litet tragiskt bevis på att landsbygden kan vara farlig. Det handlar inte om att någon har blivit stångad av en tjur, uppäten av vildhöns eller svultit ihjäl efter att ha fastnat i en tall. Det handlar om att hö kan vara farligt för bilister. Det förhåller sig nämligen så att tragiskt nog har Mike Edwards gått ur tiden. Edwards är troligtvis minst okänd för att vara en av ursprungsmedlemmarna i gruppen Electric Light Orchestra (ELO) och spelade cello i gruppen mellan -72 och -75. Edwards frånfälle inträffade under en biltur i sin cabriolet i Devon i södra England. Av någon anledning hade en 600 kilo tung höbal kommit i rullning på ett brant fält, rullat nerför hela fältet, genom en avgränsande häck, ut på vägen och i full fart demolerat Edwards bil med tillhörande Edwards.

Avseende uttrycket ”sex, drugs and rock’n’roll” får det det i det här fallet formuleras om eftersom det var annan växtlighet än vanliga drogväxter inblandade, och det var inte rock (eller ens rock som i engelskans ”sten”) som rullade.

Elektriker vid vägbygge får sladd
Elektriker vid vägbygge får sladd

Eftersom arbetsveckan dessutom är slut kan det vara trevligt att veta att det finns människor med värre jobb än vad man har själv. Som männen på bilden. Men vad håller de på med? Bilden är tagen vid ett vägbygge i norra Indien (Uttar Pradesh för att vara petig), och de håller på att dra elledningar. Eller rättare sagt mannen med huvudet i hålet arbetar med elinstallationen och de två andra ser till att han inte faller ner bland kablarna. Och för att göra saken än mer spännande (häpp), jag tror att vatten är strömförande även i Indien.