Recenserat: Disciples III

Disciples III
Disciples III

Disciples III. Efterlängtat av somliga, bortglömt av andra och förbisett av de flesta, genren turordningsbaserad strategi domineras av Heroes of Might and Magic V (HoMMV) med rätta men den som en gång förälskat sig i Nevendaar, dess invånare och gudar och storyn bakom kommer inte att släppa Disciples III.

Ryska Akella har tagit över taktpinnen från kanadensiska Strategy First men överlag har man behandlat världen och storyn med varsam hand. Inga grova övertramp eller karaktärsbrott, varken människor eller alver gör något som fans av serien skulle anse vara onaturligt för respektive ras, och Legions of the Damned är ännu fräckare än förut både till utseende och humör. Men det är ett spel för dem som redan älskar Disciples, man måste nämligen ha lite överseende med en del småbuggar som förvisso inte hindrar spelets gång men som kan störa vän av ordning. Det är inte nydanande, på annat vis än att det är förbaskat snyggt. Det är mer strategiskt krävande än HoMMV och definitivt mer finurligt än Discplies II men ska man köpa Disciples III ska man vara medveten om att man hoppar in i en berättelse som redan berättats i två volymer. Det kommer att bli som att hoppa in mitt i en TV-serie och inte riktigt veta vilka som är vilka, vem är ond och vem är god? Men kan man acceptera den vilsenheten, samt det faktum att Akella inte riktigt kammat ut alla buggar är nog Disciples III ett gott köp. För oss som förälskat oss i Disciples för länge sedan är det ett givet köp förståss, man vill ju veta hur det går!

Betyg: 3/5