Storstädning på spelfronten

Hej hå, sopa på.
Hej hå, sopa på.

Man kommer till en punkt när man tittar på vilka spel man har installerade på datorn och man drabbas av den spontana känslan att ”här borde jag städa”. Detta drabbades jag av denna gråmulna dag och skred till verket med strukturerad improvisation. Grundtanken är att alla spel som finns installerade för att jag tycker om att spela dem, men jag hinner ju inte spela alla. Så om jag raderar en del, får jag ju mer tid att spela de jag inte raderar. Därför satte jag upp följande lista med kriterier för vilka spel som skulle få vara kvar, och punkterna avverkas i tur och ordning:

  • Har jag ens startat spelet de senaste 30 dagarna? Om ”nej” – radera.
  • Går det att spela utan att ha en skiva i cd/dvd-enheten? Om ”nej” – radera.
  • Är det kompatibelt med spelbiblioteket i Win7? Om ”nej” – radera.
  • Går det att spela i ett fönster? Om ”nej” – radera.
  • Om jag vill installera det igen, kan jag tanka hem det via en launcher? Om ”nej” – radera.

Resultatet blev att två spel klarade nålsögat. Resten är avinstallerade och eventuella förpackningar förpassade till bokhyllan där de inte tar speciellt stor plats.