Ultradistanslöpare viker inte ner sig

IFK Moras Jonas Buud vinner i tysthet Swiss Alpine Marathon 78km för 4:e året i rad på tiden 5:49:11 medan svenska löpare i friidrotts-EM gör totalt fiasko med buller och bång.

Sportsidorna på alla landets tidningar rapporterar hellre om flopplöpningen i EM än succélöpningen i Davos. Men nu är det så en gång för alla att ultradistanslöpare viker inte ner sig lika lätt som andra löpare, och oavsett om medierna rapporterar om händelsen eller ej så vet i alla fall resten av världen att i Sverige bor en av världens bästa löpare över distanser som de flesta tar bilen för att tillryggalägga. Medierna spekulerar i om Isabellah borde avstått Stockholm Marathon för att klara sig bättre i EM, samma år som Jonas Buud avverkade Stockholm Marathon, på 2:27:56 vilket placerar honom på 14:e plats totalt, som uppvärmning inför det aningen längre loppet Swiss Alpine Marathon – som han vinner, tryggt och säkert. Ultradistanslöpningen har kommit för att stanna och det spelar ingen roll att sportredaktionerna, om man bortser från de lokala redaktionerna i Dalarna förståss, inte begriper bättre.

Dalarnas tidning – Nu är Buud störst

Dalademokraten – Buud trivs i Alperna