Svar på tal, men inte rätt svar

Maradona kallade en tysk spelare för bollkalle, förolämpade tyska spelare och hånade en annan bara dagar innan matchen. Tyskarna gav svar på tal. 4 – 0 lämnar föga rum för tvivel om vem som hade den bästa taktiken, de mest taggade spelarna och den största disciplinen. Det hade varit elegans i kvadrat om de tyska medierna inte solkat ner segern genom att håna förlorarna under och efter matchen. Skadeglädje är inte snyggt helt enkelt, det får inte någon att framstå som en värdig vinnare. Pricken över i:et hade varit att tacka för god match och låtit Maradona stå och skämmas ensam och misslyckad. Då hade det inte funnits någon anledning att tycka synd om kaxen som gick på en nit. Nu förvandlar tyska medier honom till den mobbade, utstötte och ger Argentina en anledning att sluta upp bakom honom, gudshand eller ej… Och seriöst, vill vi verkligen se hans ogenomtänkta taktiker, dåligt uttagna lag och usla ledning i några fler internationella tävlingar?