I Mammons löpband

Landstinget har låtit granska tre vårdföretag där det funnits signaler att redovisningen inte gjorts korrekt. Ett av företagen, Aleris, har redan tvingats betala tillbaka två miljoner kronor. Där hade läkare registrerat andra, dyrare kirurgiska ingrepp än patienterna i själva verket fått. Två andra företag som granskats är Gyn Stockholm, som drivs av Cevita Care AB, och Nacka Närsjukhus, som drivs av Proxima AB. Liknande fel har begåtts där enligt landstingets revisorer. Samtidigt kan man läsa i de stora tidningarna att Busslink nallat ur godisskålen för 2,4 miljoner kronor. Vart är då de olika anmälningarna om fusk, mygel, fiffel och båg? Tja, vi får väl se… När det gäller företag och stora belopp verkar åklagaren vara mindre villig att klappa till med lagboken än om det hade varit en pensionär med knappa medel som fått en hundring för mycket. Min högst personliga åsikt är att politiker och näringsliv har alldeles för mycket kuckilurande ihop i kulisserna för att det ska bli några polisanmälningar här, det saknas stake i politiken helt enkelt.