Orginellt rekord

HV 71 är det första laget i hockeyhistorien att ta SM-guld utan att vinna en enda finalmatch vid full tid. Orginellt sätt att skriva in sig i hockeyhistorieböckerna på. Men HV är orginellare än så:

HV 71 vann SM-guld 1995 i sudden death mot Brynäs i Gävle.
HV 71 vann SM-guld 2008 i sudden death mot LHC i Linköping.
HV 71 vinner SM-guld 2010 i sudden mot Djurgården i Stockholm.

Bortaplan, sudden death och möjlighet att avgöra – då blixtrar det till i HV. Det verkar som att laget älskar finaler, slutspel och att lira under press. Första femman i HV har spelat ihop i tre år. Det syns på sättet de kliver fram och visar resten av laget hur motståndarna ska tas och de andra femmorna är inte sena att haka på. Därför vinner HV 71 inte bara serien utan också SM-guld. Det är ett lag som vinner, det är en gedigen insats från så många fler än bara Laine, Davidsson och Petrasek som tar hem segern. Det är en Stefan Liv i högform, som verkar trivas när det hettar till. Det är ett glödhett lag helt enkelt. Framför allt är det rättvist.