Ironi

Visst är det ändå aningen ironiskt att så många tror Google om att vara ett gott företag som bara har kundernas bästa för ögonen samtidigt som det hyfsat demokratiskt kontrollerade FRA anses vara ett påfund av djälvulen själv. Vilket av de båda kan vi avskaffa på demokratisk väg, om det skulle visa sig vara en dålig idé?

Ännu mer ironiskt blir det om man förutsätter att det faktiskt är sant att Google vurmar för sina kunder, låt oss säga av ekonomiska skäl. För med det argumentet, varför skulle inte Microsoft också bry sig och värna om sina kunder? Ändå anses Microsoft vara ondskan personifierad av många. Google är oerhört dominant, så det kan inte vara förkärlek för det lilla företaget som ligger bakom. Att FRA är avskytt och fruktat kan förståss bero på människans rädsla för myndigheter, för maktutövande som står bortom vår kontroll.

Men om Google skulle visa sig kontrollerat av ondskefulla och korrumperade girigbukar om 30 år, när de grävt ner sig och rotat fast sig ordentligt i Internet, där de blir hart när omöjliga att utrota. Vad gör vi då? Folkomröstar om att avskaffa… nej just det, det kan vi bara göra med FRA.