Mer snö…

Snöoväder drar in över Sverige - igen
Snöoväder på gång från söder.

Samtidigt som extra många trafikanter är ute på vägarna i samband med sportlovet drar nästa snöoväder in över Sverige. För närvarande har SMHI klass1-varning utfärdad för hela södra Sverige upp till Uppsala. Senast i morgon väntas dock SMHI utfärda en klass 2-varning. Den innebär att det kan vara farligt för allmänheten att vistas ute och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Mer snö, mer oväder. Det känns som att det får räcka nu, nu har vi sett det här. Vi kan det här, nu är det dags att gå vidare tack. Kung Bore gå och dra nått gammalt över dig. Jag blev less på snön redan dagen efter att den fallit. Det är dyrt, det är kallt, det är jobbigt och det är inte ens vackert. För ingen kan påstå att den gråbruna sörjan som täcker hela stan är vacker. Den vita rimfrosten som täckte träden när det var som kallast var vacker. Den vita, nyfallna snön var vacker innan bilarna hunnit grisa ner den och vintern var vacker en kvart i början ungefär. Sen var jag tvungen att gå ut i skiten, och då var det inte så vackert längre. Inte nog med att det är jobbigt att gå i sörjan, det är dyrt för kommunerna och då i förlägningen oss skattebetalare. Det händer fler fallolyckor än någonsin, som också kostar samhället pengar. Värmen blir dyrare, elen blir dyrare. Allting kostar mer när det blir vinter. Jag har svårt att se något positivt alls med vintern just nu. Det är däremot inte alla som har det problemet.

Glad jycke
Det är inte alla som ogillar snön.