Inte så klyftigt marknadsfört, Lindex

Idén var nog inte så dum, men på något sätt lyckades Lindex reta upp modemaffian ändå. Tanken att skapa kläder för lite nättare figurer, för personer med en slankare passform helt enkelt. För de personer som behöver lite större kläder finns serien Generous, och det har funnits ett tag. Det är tyvärr så att kroppsformen förändras i tanke med att volymen förändras. Detta vägrar dock majoriteten av modemaffian inse, ramaskriet är ett faktum. Men så har det alltid varit. Förståss är det fruntimmer som prompt ska i kläder de kunde ha haft för 20 kg sen.

Men studera bilden nedan och fundera ett ögonblick på hur designen på de här kläderna, som visas i small (36-38) men också finns i medium (40-42), skulle bli om man sydde upp dem i storlek 44-46 eller större?

Lindex Affordable Luxury

Damerna i fråga skulle se ut som fullriggare som går för fulla segel på väg mot Horsfjärden eller något. Jag kan förstå att plaggen inte gjordes i större storlekar, de skulle inte vara snygga längre då. Det jag inte riktigt förstår är hur Lindex lyckades reta upp modemaffian utan att knappt ens hinna lansera kollektionen..?

Fundera sen på hur kollektionen, som visas på tämligen byst- och höftlösa modeller, skulle sitta på riktiga kvinnor med kurvor lite varstans. Lägg där till att modellerna har så tunna armar att det inte gör något att de har ärmlöst, det gör inget. De har inget att visa upp där ändå. Men tänk på en normal kvinna med gäddhäng och underhudsfett istället. Vill vi fortfarande att kollektionen ska ges ut i stora storlekar?

Riktiga, volymiösa kvinnor kan vara vackra om de är rätt klädda. I fel kläder kan vem som helst se ut som något katten inte skulle släpat in om den så fått betalt för det.