Sömnproblem? Härma en katt

I dagens stressiga samhälle är det många som klagar på sömnproblem. Jag vet i alla fall en som det inte omfattar. Min sekreterare Mimmi. Sekreterare i det avseendet att hon är den enda som sitter i mitt knä när jag arbetar och är värdelöst på stenografi, men vem bryr sig. Precis som klichébilden av en sekreterare med andra ord. Nåväl, åter till bristen på sömnproblem.

Sömntuta
Sömntuta

I går beslutade hon sig för att det skulle vara skönt att ligga och sova framför min monitor. Sagt och gjort. Hon kastar sig ner och somnar direkt, men kinden mot foten på skrivbordslampan. Dessutom liggandes ovanpå min bankdosa, min telefon (som lyckligtvis inte ringde) och mitt armbandsur. Om du dessutom tittar noga vid hennes haka kan du se att hon även ligger på mina glasögon. Så tänk på det nästa gång du tycker madrassen känns knölig, vill du sova mysigt och skönt ska du ha päls och ligga på halva husses kontor samtidigt.