Semestertider

Igår var vi på bio med våra tonåringar, Ice Age 3 i 3D på Sergel. Hur kul som helst, det kanske inte var den bästa 3D jag sett men det var helt klart godkänt för att vara massproducerat mainstream-3D. Det gav till exempel Scrat (den sabeltandade ekorr-råttan som bl a jagar sin nöt hela filmen) en ny dimension när han föll genom luften med pälsen fladdrande. Scrat är för övrigt filmens roligaste karaktär och han har inte ens huvudrollen. Men det betyder inte att de andra filurerna inte är roliga, för hela filmen är trevlig underhållning faktiskt. Förvånande med tanke på att uppföljare brukar vara lite si och så.

ecocab[1]Men innan vi kom så långt som till bion var vi i Gamla Stan och dit åkte vi med Ecocab, en sorts cykel med plats för två passagerare samt en förare. Det var roligt, man såg väldigt mycket av stan och alla turister glodde storögt. Det är säkert det snabbaste sättet att ta sig igenom Gamla Stan, som i vanlig ordning är proppfull av turister som vimlar åt alla håll. Som om inte Gamla Stan vore trång nog från början, gissa hur lätt det är som fotgängare att ta sig fram bakom turister som ska gå i bredd och pladdra – flytta sig går ju förståss inte. Fast alla flyttade sig och glodde storögt när vi kom glidande. Cykeltaxi är ett färdsätt jag mycket väl kan rekommendera, tyst och behagligt och de kommer fram mycket smidigare än en bil som ju inte får åka på cykelbanorna, vilket en Ecocab får.

Vi passade förståss på att besöka Grändens Café, stället med stans bästa Citronmarängpaj, innan det var dags för bio.