Rör inte Stadion

Stadion
Stadion

I skrivande stund är Djurgården nästjumbo i tabellen. Samtidigt brottas de med ekonomiska problem och tränarna kommer så illa överens att en slutat. SvD har dessutom skrivit om den så kallade Stockholmsarenan som väntas stå klar i Globenområdet år 2012. Arenan blir Hammarbys nya hemmaarena och väntas kosta runt 1,9 miljarder att bygga.

Lägg till det den nya nationalarenan – Swedbank Arena – som ska byggas nära dagens Råsunda stadion i Solna. Finansiering är klart och bygget har fått grönt ljus av kommunpolitikerna i Solna. Arenan börjar byggas i vår och ska också den stå klar 2012.

Logiken i att förstöra Stockholms Olympiastadion – friidrottens nationalarena – till förmån för ett skuldtyngt fotbollslag som snart kanske inte ens spelar i högsta serien känns svajig.

År 2012 firas 100-årsjubileum på Stadion – huvudskälet till att byggstarten är planerad först år 2013. Med vid det laget två färdigställda fotbollsarenor är det enda logiska att låta Stadion förbli det den alltid varit: Friidrottens nationalarena och stolthet.