Fascinerande läktarvåld

Hörrö, vandrande vålnaden, de har tänt eld på guran och kastar honom på Råsunda.
Hörrö, vandrande vålnaden, de har tänt eld på guran och kastar honom på Råsunda.

Det var derby på Råsunda i går, och det var AIK och Hammarby som drabbade samman. Enligt gammal tradition drabbade man även samman på läktarna med fyrverkerier och annan mer eller mindre brinnande eller på annat sätt ohälsosam material. Men enligt TV4-nyheterna börjar det bli riktigt våldsamt, för enligt nyhetsupplösaren ägnade sig de så kallade fotbollsfantasterna åt att ”kasta brinnande bengaler” på varandra. Vad?! I verkliga världen är Bengali ett språk, men det är också det fiktiva landet där Fantomen huserar (när han inte dricker mjölk och slåss på krogar). Så läktaridioterna kastar alltså brinnande fiktiva människor på varandra? Tur att det är fiktiva människor som brinner och kastas, annars kanske någon hade gjort illa sig.
Jaja, jag vet att de menar bengaliska eldar, men erkänn att brinnande bengaler låter mer spännande.