Svältdöden i bikini

Stephanie Naumoska
Stephanie Naumoska

Det finns tydligen inga gränser för hur mager en modell får vara, eller hur mager en Miss får vara för den delen. Jag undrar om de funderar på hur de ser ut, om de verkligen tycker de är snygga när de tittar på sig själva i spegeln. Ser de inte höftbenen sticka ut, revbenen avteckna sig under huden och att den grövsta delen på armen är armbågsleden?

Jag misstänker att de faktiskt inte tittar så noga i helfigursspeglar. Och om de gör det så är verklighetsuppfattningen förvriden för ser man inte svältens tecken i kroppar som den här då ser man inte samma verklighet som vi andra. Då behöver de här tjejerna mer hjälp än bara lite psykoterapi.

Man kan ju undra vad det är för industri som understöjder att unga kvinnor gör så här emot sig själva. Vad säger det om den moraliska kompassen hos modeindustrin och skönhetstävlingarna, att det inte gör dem någonting att tjejerna svälter sig till döds i jakten på det rätta utseendet, den där Photoshoppade looken från magasinens ettor?

Och vad säger det om resten av samhället som låter dem hållas?