Hur tänker folk

Vid dagens tunnelbanefärd hamnade jag mitt emot ett par tjejer, runt 20 bast, som satt och språkade livligt om livets stora ämnen. Och jag vet inte om jag kände mig väldigt gammal eller väldigt okvinnlig, för jag kunde för mitt liv inte begripa antingen resonemanget eller hur en del av ämnena som avhandlades kunde kännas så viktiga. För det var ju verkligen djupa tankar om livets sanningar som uppdagades.

”Det absolut viktigaste för att få hångla med en snygg kille är att läppstiftet matchar ögonfärgen.”

”Om man har köpt ett plagg man tycker om, och så upptäcker man att någon annan har köpt en likadan, då gör ju inte det något för man kan ju alltid säga att man köpte sin först.”

”Jag tror jag blev drogad på krogen förra helgen. Jag drack sju öl och tre drinkar och kände mig jättekonstig efteråt, det brukar jag aldrig göra annars.”