Kort sammanfattning av första melodifestivaldeltävlingen

Det enklaste sättet att sammanfatta den första deltävlingen i årets melodifestival är ”mupparna framför Hits for kids”. Ett intressant startfält med en frisk blandning av en läderhäxa Nordman borde ha bränt förra året, en falsksjungande Carola-klon med flaxande blå klänning vi alla är glada att hon inte tappade, en Di Leva-influerad kissnödig Janis Joplin med så darrig röst att hon kunde sjunga duett med sig själv, en öronlös Playboy-bunny vi gärna disconnectar, och resten var så intetsägande att de automatiska dörröppnarna på snabbköpet inte reagerar när de kommer.
Och programledaren: en febrilt pladdrande dåre som byter kläder så snabbt att man nästan hoppas att hon ska trassla in sig i de olika kreationerna och komma ut i jeans, plastpåse, en spetsbehå på fötterna och knacka på en toarulle medan hon frågar ”är den här micken på?”

Snälla, låt nästa veckas deltävling gå av stapeln på planeten Koozbane där den mystiska intenationella juryn röstar fram att en Galley-oh-hoop-hoop mellan Lasse Berghagen och Lisa Ekdahl ska representera Sverige.