Sju torsdagar i veckan? Redan?

Ja, det trodde jag det skulle krävas innan jag skulle hålla med en hög biskopar i något de säger. Men nu har de faktiskt kläckt en idé jag kan skriva under på. Så här skriver de på DN’s debattsidor:

Det vi föreslår är enkelt att ordna. Före vigseln måste redan i dag en hindersprövning göras hos den lokala skattemyndigheten. Då kontrolleras att det inte finns några äktenskapshinder. Det enda som behöver läggas till är att äktenskapet samtidigt registreras. Paret kommer helt enkelt tillsammans till hindersprövningen och bekräftar med sin underskrift att de vill gifta sig med varandra. Det räcker. Då behövs det inget extra moment för brudparet för att få äktenskapet prövat och godkänt av staten.

Sedan kan brudparen fira bröllop på det sätt man själv önskar. Med eller utan kyrklig välsignelse. De borgerliga vigselförrättarna skulle få samma ställning som borgerliga begravningsförrättare och tillhandahålla en icke religiös ceremoni för dem som så önskar.

Kyrka och stat skiljdes åt för länge sedan i alla avseenden utom just detta. Det kanske är dags att fullborda skilsmässan nu?