Slut på ursäkter

Om USA’s president Barack Obama hinner träna 6 dagar i veckan kan man nog tycka att fler borde hinna med det. Barack Obama inleder sin arbetsdag med ett 45 minuter långt pass tillsammans med en personlig tränare. Även andra internationella politiker är noga med motionen. Rysslands Vladimir Putin har svart bälte i judo, Frankrikes president Sarkozy löptränar regelbundet och Reinfeldt springer och styrketränar flera dagar i veckan.

– Jag gör det mest för att rensa huvudet och bli av med stressen, har barack Obama sagt till magasinet ”Men’s health”.

– Mitt blodtryck är lågt och jag tenderar att äta nyttigt. De flesta passen kör jag på morgonen, men det är alltid en balansgång mellan att få sova och träna. Vanligtvis blir det 45 minuter sex dagar i veckan. Jag lyfter vikter ena dagen, tränar kondition nästa. Jag önskar att jag hade tid för 90 minuter.

Kan han kan du.