”De kallar mig Blixten, för jag kommer på fyra sekunder”

Den blinda advokaten Matt Murdock trevar sig fram med sin blindkäpp när har inte drar på sig trikåerna för att bli superhjälten Daredevil. Nu kan det bli mer trevande med ”blindkäpp” i superhjältevärlden. Nu ska det nämligen komma en superhjälte som är homosexuell.

Stan Lee
Stan Lee

Anledningen till att jag inte bara fnyser hånfullt och kallar Thom Creed (superhjälten heter så) ett populistiskt tilltag för att vara politisk korrekt är att mannen som arbetar med att skapa den nya superhjälten är ingen mindre än Stan Lee, 86 bast och en husgud bland superhjältarna. För när det gäller att skapa superhjältar är Lee rena superhjälten själv. Eller vad sägs om att det är han som har skapat figurer som Spider-Man, The incredible Hulk, Iron Man, Fantastic Four, X-Men och Daredevil. Några av tidernas största superhjältar alltså. Är det någon som kan göra Thom Creed framgångsrik är det han.
För att citera Aftonbladet: ” Vad nya superhjälten Thom Creeds krafter består av har ännu inte avslöjats. Inte heller på vilket sätt hans sexuella läggning har betydelse för seriens story.”
Fritt fram att hitta på mer eller mindre plumpa superkrafter tills Creed träder fram ur garderoben. Eller var homosexuella superhjältar dyker upp någonstans. Superman kom ju ut ur telefonkiosken, men det kanske räknas det också.