Första advent står för dörren

En stor röd amaryllis.
En stor röd amaryllis.

Första advent står för dörren men redan nu i veckan kunde man se julstjärnor och ljusstakar dyka upp i fönstrena. Gardiner byttes ut och utomhusgranarna ställs på plats. I trapphuset luktar det nybakat och här hemma står glöggen redo på bordet tillsammans med de nybakade lussekatterna. Hyacinterna står redo att slå ut vilken dag som helst, amaryllisen blommar hysteriskt redan och om någon dag är pepparkaksdegen redo att börja bakas ut. Det är underbart med jul. Tomtearmén står på plats nu, däremot ska skinkan senapsgriljeras. Det är nästan den viktigaste ingrediensen på ett julbord så det är lika bra att griljera en redan nu för att träna. Dessutom är det gott med skinksmörgås med en liten klick senap. Köttbullarna ska rullas och för att de ska bli så där extra juliga som man minns dem från när man var liten måste man ha i rikligt med kryddpeppar, finhackad lök, svartpeppar, salt och ägg. Efter maten är det gott med en kaka, drömmar ska bakas med kärlek så att de blir riktigt spröda och fina. Hantera dem lika varsamt som din kärestas hjärta så bli de underbara. Nötkakor kan man chokladdoppa om man vill göra dem lite extra tjusiga, annars är de goda som de är. Egentligen är hela december en enda lång fest. Massor av roliga saker att göra, pyssel och knåp, köpa presenter till dem man älskar och en massa roliga recept att nästan följa. Nu njuter jag.