Leka med elden

Forskare är inte alltid de smartaste som finns. Bara för att vi kan göra något betyder det inte att vi borde. I ett första steg har amerikanska forskare nu nämligen lyckats radera specifika minnen ur hjärnan på möss, skriver Live Science. Det får mig att tänka på det Kirk sa i ”The final Frontier”:

”Damn it, Bones, you’re a doctor. You know that pain and guilt can’t be taken away with a wave of a magic wand. They’re the things we carry with us, the things that make us who we are. If we lose them, we lose ourselves. I don’t want my pain taken away! I need my pain!” Kirk, The Final Frontier (1989)

På gott och ont formar även våra dåliga och traumatiska minnen oss till dem vi är. Vad blir nästa steg? lägga till minnen? Det får mig också att osökt tänka på Total Recall (1990).