Medelålders män är det inte synd om

Nu har jag läst något av det mest idiotiska, nämligen att det skulle vara synd om medelålders män för att de blir mobbade.

Tillåt mig undra hur det kan vara synd om den styrande gruppen i samhället? Medelålders män är de mest attraktiva på arbetsmarknaden, de får högst löner och har störst chans att avancera till chefsposterna om de inte redan sitter där.

Men det finns en grupp i samhället som det tycks vara fritt fram att håna och förlöjliga. Jag tänker på oss ansvarsfulla, medelålders män med korrekt uppträdande. Vi svenska gubbar i keps och gabardinbyxor får sällan några sympatier och det är helt i sin ordning, att göra sig lustig över oss och betrakta oss som töntar. Inte nog med att vi är helt osynliggjorda av den yngre generationen. Vi drabbas också hårt av den senaste tråknings-tekniken. (AB)

Efter det drar krönikören Frank, till med exemplen Östros, Reinfeldt, Göran Persson och Olof Palme. Nä du Frank, lite verklighetsförankring vore på sin plats. Människorna du nämner häcklas och hånas för att de är politiker, inte för att de har någon given ålder. Det är makten, ämbetet, som angrips.