Med ärtorna i kors

Varför betalar man dyra pengar för att gå på en fisförnäm restaurang där kocken till och med lyckas lägga ärtorna i kors? Vad är vitsen? Ska man bli imponerad över att kocken lyckats knyppla en vepa av vitkålsstrimlor? Eller är det ett desperat sätt att försöka dölja sin inkompetens?

Jag förstår verkligen inte varför nästan rått kött staplas ovanpå allt annat i ett enda matberg. Bortsett från att köttet, med få undantag, aldrig blir så genomstekt som jag vill ha det ens när jag ber om välstekt kött blir det halvt omöjligt att skära när köttstycket ligger ovanpå allt annat. Hur hade de tänkt att man ska kunna skära kött ovanpå potatismos?

Det ska väl vara snyggt.

Men ska jag vara ärlig så struntar jag i det. Ge mig en rejäl portion där kött, sås och potatis inte ligger i en bröt i mitten på tallriken. Det går faktiskt att lägga upp snyggt utan att göra det så förbannat komplicerat att man måste börja leka plockepinn med maten. Det finns restauranger som serverar rejäla portioner utan att komplicera saken allt för mycket, och maten är faktiskt väldigt god också. Men kockar som verkligen kan lägga upp mat så det går att äta samtidigt som det ser gott ut, det är fanimig en utdöende ras.