IE8 vs FF3, på sätt och vis

Jag skrev ju tidigare om att jag installerat Firefox 3 och slutat använda den efter några minuter eftersom nästan ingenting fungerade, framför allt inte mina arbetsprogram från Adobe och Symantec. Det har för övrigt fortfarande inte förändrats.

Nåväl, nu har ju beta2-versionen av Internet Explorer 8 släppts och nyfiken som man är vill man ju testa. Sagt och gjort, in med IE8, blunda och starta. Och se på tusan. Både Adobe och Symantec fungerar som de ska med reservation för att Symantecs och IE8s skydd mot nästfiske inte riktigt pratar med varandra. Det skyddar fortfarande men Symantec uppskattar det inte riktigt. Alla gamla pluginprogram från IE7 fungerar. Adobe-programmen fungerar. Nästan alla webbplatser jag har surfat till fungerar, och de som inte har gjort det har tagit genvägar som gör de inte funkar. Då klickar man bara på kompatibilitetsknappen så att IE8 emulerar IE7 och då funkar det. Och då är det ändå fortfarande en betaversion. Tummen upp, Microsoft, i en del avseenden kan ni faktiskt lära Firefox ett och annat.