Allt hänger på inställningen

Det gäller att ha en spontan inställning till saker och ting. Lev inte bara i nuet utan titta med fantasi på tillvaron. Jag ska be att få citera Peter på den underhållande löpar- (och allt-i-allo-)-sajten Team Fakta:

Det är spännande att se en kal vägg, ett vitt papper, ett tomt bord, en öde idrottsplats. Där finns möjligheter till spännande upptåg.

Så sant som det är sagt.

Eftersom OS tar slut idag vill jag kommentera en känslosam detalj. OS är per definition känslofylld med glädje, tårar, ilska och mycket mer. Det vet ju vi svenskar om inte annat även om det blev si och så med medaljglädjen. Men en som går utöver det vanliga är ändå tyska guldmedaljören Matthias Stiener. På sin hustru Susanns dödsbädd lovade den tyske supertungviktaren att hålla fast vid sin dröm om OS-guld. Han höll sitt löfte till frun, som dog efter en bilolycka. På prispallen kysste Steiner ett foto av Susann och sa: ”Jag hoppas att hon såg mig”.

Det är så man kan bli tårögd.