Dagen efter bronset

Omvärlden bryr sig faktiskt väldigt lite om anledningen till Aras protest och bläddrar man runt märker man att de flesta bara skriver om den kastade medaljen. Mutanklagelserna orkar man inte ta upp, det närmaste man kommer är att man kan läsa om att ”it’s all politics”. En fin omskrivning utan den tyngd som en regelrätt mutanklagese skulle haft.

Så vad betyder det då?

Jo, att om några månader är allt glömt, Fila återgår till sina vanliga rutiner och IOK kanske skippar brottningen i sin nuvarande form till förmån för något som inte är en bedömningssport på samma sätt som brottning. Allt för att slippa fler obehagliga anklagelser om fusk. OS är ett ideal och ve den som befläckar idealet, det rena och fina. Den berömda OS-andan.

Den som förlorat mest på allt det här är förtåss Ara. Han sa förvisso att han skulle sluta brottas, men den här gången är det säkrast att han menar det för inga sponsorer kommer att våga ta i hand med honom. Brottarvärlden är numera stängd för honom, vare sig han vill det eller ej.

Mutkolvar eller inte, Fila tänker antagligen inte låta hans uppträdande glömmas eller förlåtas och tyckte han det var svårt att vinna matcherna förut…

Undertiden rycker resten av världen på axlarna, det rör inte dem i ryggen om Fila är mutbara eller ej.
http://edition.cnn.com/2008/SPORT/08/14/olympics.roundup/?iref=hpmostpop
http://www.abc.net.au/news/stories/2008/08/14/2335908.htm?section=world
http://www.reuters.com/article/GCA-Olympics/idUSPEK17319620080814
http://www.nypost.com/seven/08152008/news/worldnews/medalist_is_bitter_swede_124552.htm

Det är tydligt att ingen utom möjligen en svensk bryr sig om mutanklagelserna. Det blir inget mer av det här nu, det är en väldigt liten storm i ett vattenglas och Sverige är ett väldigt litet och obetydligt vattenglas dessutom.