Bara brons

Oavsett hur usla brottardomarna är så tycker jag inte man beter sig sådär som Ara Abrahamian gjorde vid prisutdelningen.
Jag förstår att han är besviken, vem fan skulle inte vara det.
Men man beter sig inte sådär ändå.

Kasta medaljen och klampa ut från ceremonin som en grinig barnunge, dålig stil.

Han måste ju vetat om att brottningen är som den är och att det är domarna som tar beslut – rätt eller fel – baserat på vad de uppfattar (hur fel det än blir ibland) kom det verkligen som en nyhet? Han är ju inte direkt ny inom sporten, så han måste ju känt till att domartabbar är en del av spelet, en del av leken s a s och den som sig in i leken ger får faktiskt leken tåla.

Ja, det är fyra års träning åt fanders.
Men ville han verkligen bli världsberömd för att vara en usel förlorare, osportslig och barnslig? I så fall har han lyckats, ingen kommer att minnas varför han protesterade. Bara att han gjorde det och det juvenila sätt han gjorde det på.

Att inte hälsa på motståndaren efter avslutad kamp och ringakta medtävlanden som han gör under prisceremonin är inte ’bra rutet’, ingen ’bra markering’ eller någon ’stark ståndpunkt’. Det är bara föraktfullt emot de som tävlade med och mot honom och det är inte dem han ska vara sur på, om han nu ska sura.

Jag hade hyst sympati för honom om hans protest enbart drabbat domarna, men nu förstörde han prisutdelningen för sina medtävlanden också. Har han så lite respekt för sina medtävlanden? Det tror jag inte, men det var det hans protest lät påskina. Det är nog inte det han vill bli ihågkommen för, men det är det folk kommer att minnas om några år. Anledningen till den kastade medaljen kommer att vara glömd, men hans förakt för sina medtävlande och för sin sport kommer folk att minnas oavsett om det var det han menade med sin protest eller ej.