Nu ska du dö..!

Ja, om du inte kommer ut minst 30 minuter om dagen. Så hemskt är det, enligt forskarna. Intrigen tätnar för i alla år har läkare och forskare försökt på gemene man att motionera minst 30 minuter om dagen. Det fungerar dåligt för de flesta, trots alla hälsoaspekterna. Nu ökar alltså riskerna för innesittarna och soffliggarna. D-vitaminbrist kan öka risken för att du dör i förtid.

Den största D-vitaminkällan är solljus. De långa, mörka vintrarna här gör att många svenskar har låga nivåer av D-vitamin under vintern. Enligt forskaren Michael Holick, assisterande professor vid Albert Einsteins College of medicine, bör man exponera armar och ben i trettio minuter om dagen.  Efter att ha studerat över 1 800 dödsfall i en studie med över 13 000 deltagare har han kommit fram till några slutsatser som att personer som hade brist på D-vitamin hade 26 procents högre risk att dö än de som hade mest D-vitamin i blodet.

Jag tror faktiskt inte det förändrar någonting i längden. Fet fisk och mejeriprodukter innehåller också D-vitamin. Ta ett glas mjölk till och ät lite mer fisk så slipper du motionera 30 minuter om dagen.