Rekordfilm

Joker
Jokern i Heath Ledgers tolkning skrämmer folk så mycket att filmen anmälts över 80 gånger eftersom åldersgränsen anses vara för lågt satt.

The Dark Knight nådde i veckan den magiska gränsen 400 miljoner inspelade dollar och på bara arton dagar dessutom. Det är det snabbaste en film nått drömgränsen någonsin. Förra rekordet hölls av Shrek 2 som behövde 43 dagar för att dra in den summan. Det är inte omöjligt att filmen går om legenden Star Wars som drog in 461 miljoner dollar men däremot sitter antagligen Titanic säkert i sadeln med sina 600 miljoner dollar. The Dark Knight slog biljettrekord redan under öppningshelgen med 158 miljoner dollar i intäkter.

I England har filmen anmälts över 80 gånger av föräldrar som inte vetat om att den nye Jokern är en djävul, inte en serietidningsgullig småskurk som de andra. I Sverige har The Dark Knight 15-årsgräns men i England gäller en så kallad ”12A”-åldersgräns, det vill säga barn under tolv år kan se den i vuxet sällskap. Det är kanske lite för låg ålder för en så brutal och vuxen film, tycker i alla fall parlamentsledramot Iain Duncan Smith som säger så här:
-Jag är chockad över filmcensurens beslut. Till skillnad från tidigare ”Batman”-filmer, där skurkarna var surrealistiska och komiska, är Heath Ledgers briljant spelade ”Joker” en trovärdig, psykopatisk mördare.

Klart man måste se den här filmen!