Livet på hotell

Man behöver inte vara länge i det stora landet på andra sidan Atlanten för att upptäcka att sker och ting inte riktigt är som man är van. Det räcker faktiskt att man undersöker hotellrummet en aning för att inse att man inte befinner sig på stadshotellet i Ludvika längre.

Kaklat fågelbad
Kaklat fågelbad

Badkaret är ett sånt exempel. Till ytan är det som ett normalt badkar men djupet, eller höjden beroende på vad man vill kalla det, känns inte riktigt lika normalt. det är nämligen fasligt grunt. Inte så grunt att man badar på golvet i en duschkabin men inte långt ifrån. Väskan som står framför badkaret är vanligt handbagage och ungefär 35 cm vilket bara är aningen lägre än utsidan av badkaret. Det faktiskt vattendjupet är ännu mindre. När det är fullt kan ankor fortfarande promenera på botten. Det är en vitkaklad vattenpöl. Duschkranen är också ganska originell eftersom det bara finns ett handtag och det justerar både temperatur och tryck. Ju varmare, desto högre tryck. Och jag tycker ju om att duscha varmt. Så nu sitter jag hör nyblästrad och ren och ska äta frukost.

Den moderna amerikanska bibeln
Den moderna amerikanska bibeln

Ett annat exempel på att tiderna har förändrats en aning och blivit lite mer moderna på amerikanska hotellrum är att jag inte kan hitta den traditionella bibeln någonstans. Inte för att jag bryr mig, men gideoniterna brukar ju uppenbarligen komma springande med en lastpall biblar så fort ett nytt hotell ploppar upp någonstans. Så icke här och nu. Den enda läsningen som finns tillgänglig, bortsett från reklambroschyrer på vad man kan göra när man blästrar sig i duschen, är en kokbok. Tja, det är väl så nära en modern bibel man kan komma i USA.